Vähälaktoosinen heraproteiini

Kirjoittelin jokunen hetki sitten Onnenpäivän puolella siitä, kuinka olen vähentänyt huomattavasti maitotuotteiden käyttöä. Suomeen paluumuutettuani ja purkkitolkulla rahkaa ahmittuani huomasin hyvin pian, etteivät suomalaiset maitotuotteet enää sovi minulle. Asian tolan tajuttuani, siirryin laktoosittomiin tuotteisiin, mutta myös ne tuntuivat jättävän jälkeensä kummallisen turvonneen olotilan. Niin päätin luopua päivittäisestä jogurtin, rahkan ja kahvimaidon käytöstä.

Luonnollisesti myös palkkarina nautittu heraproteiini aiheutti minulle samanlaista turvotuksen tunnetta, joten maitotuotteita ruokavaliosta karsiessani harkitsin myös heraproteiinin vaihtamista liha- tai kasvipohjaiseen proteiinijauheeseen. Koska kieltäytymiseni maitotuotteista ei kuitenkaan ole totaalista ja perustuu lähinnä omaan olotilaani, suositeltiin minua kokeilemaan ensin M-Nutritionin vähälaktoosista HydroISO-heraproteiinijauhettaSe kun käyttäjäkokemusten perusteella sopii usein myös laktoosi-intolerantikoille. Eli eipä muuta kuin purkki kainaloon ja kokeilemaan!

Tuon ensimmäisen purkin jälkeen en sitten muuta proteiinijauhetta ole käyttänytkään. Toisin kuin perus markettiproteiinit, ei HydroISO aiheuta vatsassani minkäänlaista ilmapalloefektiä. Tuntuukin melkein oudolta, ettei treenin jälkeen enää olekaan tuttua palkkariähkyä.

Jos maitotuotteet ovat kuitenkin täysin kiellettyjen listalla, löytyy M-Nutritionin valikoimasta myös liha– ja kasvispohjaiset proteiinivalmisteet. Näitä täytyy kyllä itsekin kokeilla, joskin olen jostain syystä hivenen epäileväinen niiden maun suhteen. Onko teillä muilla kyseisistä valmisteista kokemusta?

 

Kommentit

kommenttia