Aamupuuroa, kiitos

Aamupalamieltymyksilläni on tapana vaihdella vuodenaikojen mukaan. Kesällä herkuttelen vaalealla leivällä, jonka päälle kasaan leikkeleen ja juuston lisäksi tuoretta salaattia ja itse kasvatettua tomaattia. Kun syksy saapuu, tomaatit kuihtuvat ja vyö kiristää, on aika keventää. Silloin siirryn munakaslinjalle. Kun housut menevät taas mukavasti päälle, mutta mätkyjen maksaminen lähestyy uhkaavasti, on aika siirtyä budjettiruokaan, kaurapuuroon.

Itsehän olen se kuuluisa hullu joka puurosta tykkää, mutta pelkän kaurapuuron voimin ei kyllä pitkälle pötkitä. Sen lisäksi, että poltan kaurapuuroannoksen verran kaloreita melkeinpä pelkästään sängystä nousemalla, aiheuttaa proteiinin puuttuminen aamupalasta kammottavan näläntunteen vain hetki aamupalapöydästä nousemisen jälkeen.

Tähän olisi tietysti helppona ratkaisuna proteiinijuoma kaurapuuron kaveriksi, mutta äh, jotenkin se vaan tuntuu aivan liian fitnessiltä meikäläisen makuun. Siksi sotkenkin proteiinijauhot suoraan puuron sekaan. Näppärää!

Proteiinijauhon valinnassa tulee kuitenkin olla tarkkana. Olen huomannut, että valtaosa proteiinijauhoista muuttaa puuron koostumuksen inhan rakeiseksi ja sepä ei ainakaan itselleni uppoa, puuron kun tulee olla koostumukseltaan tasaista. Pitkällisen tutkimustyön tuloksena löysin vihdoin täydellisesti puuroon sekoittuvan proteiinijauhon, M-Nutritionin Protein Puddingin, joka tosin on tarkoitettu ensisijaisesti proteiinivanukkaan tekoon. Liekö syynä sitten tavalliseen proteiinijauhoon nähden suurempi rasvamäärä vai mikä, mutta tämä sulaa puuroon kokemukseni mukaan paremmin kuin yksikään toinen proteiinijauho.

Itse en ole suuri makupuurojen ystävä, joten suosin makuna vaniljaa, joka saatavilla olevista vaihtoehdoista on se neutraalein. Mikäli puuroltaan kaipaa kuitenkin vähän suurempia makuelämyksiä, löytyy valikoimasta mm. kanelipullanmakuinen vaihtoehto. Puuron päälle voikin sitten ripotella vähän mustikoita tai jos haluaa vielä jytäkämmän aamupalan, niin sitten vaikka vähän rasvaa maapähkinävoin tai rehellisen voisilmän muodossa.

Puuro se on mikä naisen tiellä pitää. Ja miksei miehenkin.

 

Kommentit

kommenttia