Oivat ja soivat sporttikuulokkeet

Kaupallinen yhteistyö: Sudio Sweden

Vaikka metsässä ja luonnossa lenkkeillessäni kuuntelenkin mieluiten luonnon omia ääniä, tungen melkein aina kuulokkeet korviini lähtiessäni juoksemaan sinne, missä luonnonäänet muutenkin peittyvät muun elämöinnin alle. Sillä mieluummin kuin pihan perällä ulvovaa moottorisahaa, minä kuuntelen lempparikanavaani radiosta.

Siitäkin huolimatta, että langattomia kuulokkeita on ollut markkinoilla jo hyvän tovin, olen jääräpäisesti käyttänyt vanhoja, ikisolmussa olevia johdollisia kuulokkeita, joiden asennus etenkin talvivaatetuksessa on ihan omanlaisensa jumppa. Kun vanhoilla kuulokkeillani alkoi viimein tulla kilometrit täyteen ja minulle tarjottiin tilaisuutta ottaa testiin uudet ja hienot Sudion Tre-mallin langattomat kuulokkeet, tunsin ajan olevan kypsä nykyaikaan siirtymiselle.

Myönnetään, että olin aluksi kovastikin epäileväinen. Näinköhän se ääni siirtyisi ilmojen halki puhelimesta kuulokkeisiin kakomatta? Entäpä sitten kuulokkeiden akku? Tapahtuuko sille talvipakkasessa kuten puhelinvainaani akulle, joka huusi tyhjyyttään ennen kuin ehdin ulko-oven sulkea perässäni?

Kaikesta kriittisyydestäni huolimatta aloin hieman innostua, kun sain kuulokepaketin vihdoin käsiini. Jo pelkkä kaunis pakkaus antoi ymmärtää, että kyseessä olisi oikeasti laadukas tuote eikä mikään pilipalihärpätin. Erittäin onnistunut pakkausdesign, näin ammattilaisen näkökulmastakin katsottuna.

Kuulokkeet oli helppo ottaa käyttöön. Sen kuin tökkäsi kuulokkeet ensin USB-töpselillä läppärin kylkeen latautumaan, napsautti sen jälkeen kuulokkeisiin virrat, puhelimesta blutarin päälle ja paritti nämä kaksi laitetta keskenään onnelliseen liittoon.

Tämän jälkeen koittikin se jännä osuus, eli varsinainen käyttötesti. Ensinnäkin se langattomuus, se on kuulkaa vapauttavaa! Ei enää roikkuvia piuhoja ja johtojen vetämistä ylä- ja alateitse piiloon takin kätköihin. Ja se mikä kuulokkeille on tietysti oleellista, niin Sudion kuulokkeet soivat kirkkaasti eivätkä pätki lainkaan. Ainoastaan silloin, kun koitin tunkea kuulokkeita yhdistävän piuhan sekä oletettavasti akun sisältävän käikäleen piponi alle pakkasta turvaan, alkoi musiikki pätkiä ikävästi. Mutta eipä hätää. Akku kun tuntuu kestävän pakkasta siinä missä minäkin. Turhaa siis huolehdin.

Valmistaja lupaa akulle peräti 9 tunnin käyttöajan, joten koko ajan ei kuulokkeita tarvitse olla lataamassa. Kuulokkeiden kantavuuskin on 15 metriä, joten salilla käytettäessä ei puhelinta tarvitse välttämättä kanniskella mukana. Lupailevat myös, että kuulokkeet kestävät sekä hikoilua että sadetta. Omat kuulokkeeni ovat nyt altistuneet kummallekin reilun kuukauden ajan ja soivat edelleen yhtä kauniisti kuin ennenkin. Mainitaan nyt plussana vielä sekin, että kuulokkeet ovat paitsi kauniit (löytyy myös mustana, sinisenä ja pinkkinä), niin ne myös tuntuvat miellyttäviltä korvissa. Olen nimittäin huomannut, että osa nappikuulokkeista alkaa jonkin ajan kuluttua painaa ja tuntua ikäviltä, mutta ainakin omaan korvaani nämä kuulokkeet sopivat kuin… no, kuuloke korvaan.

Oikeastaan ainoa miinuspuoli kuulokkeissa on niiden valkoinen väri (jonka toki itse valitsin), joka ei kaiken hikoilun ja korvaliman jälkeen ole enää niin valkoinen.

Jos siis joku sporttikaverisi tai sinä itse olet vielä joululahjaa vailla, niin tässäpä oivallinen lahjaidea! Toimituskin ehtii vielä jouluksi (ja on ilmainen!) ja pakkauskin on niin nätti, että kelpaa paketiksi sellaisenaan.

Kurkkaa loput kuulokemallit osoitteesta www.sudiosweden.com ja jos nyt sattuu olemaan ihan ostohousutkin jalassa, niin koodilla sportti15 saat kuulokkeista 15 % alennuksen! 

 

Kuulokkeet saatu Sudio Swedeniltä.

 

 

Kommentit

kommenttia